Equip de professorat de la UPG

Mariano Fernández

Llicenciat en filosofia i doctorat en història contemporània. L’ensenyament ha estat la meva...

 dedicació professional. Estic implicat des dels seus inicis en el projecte de la Universitat Popular de Granollers: en les reunions preparatòries (2011-12), els primers assajos a l’Ateneu (2013-2014), el curs pilot (2015) i l’evolució de l’entitat que va començar amb quatres professors, cinc matèries i seixanta-quatre alumnes. M’agrada el muntanyisme, l’escultura i escriure. Continuo fruint fent classes a la UPG.

joan-mendez

Joan Méndez

Llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació, i Màster en Pràctica filosòfica ...

i gestió social per la UB. Filòsof assessor titulat per asepraf.
És professor de filosofia en el col·legi Sant Joan Bosco de Barcelona. Ofereix cursos i tallers a la Casa Elizalde i la Biblioteca de Cardedeu, i ha conduit cafès filosòfics en diverses localitats.
Ha estat ponent en congressos nacionals i internacionals. És assessor i autor de llibres de text de l’editorial edebé. Ha sigut president de l’Associació de Filosofia Pràctica de Catalunya. Ha publicat como editor i coordinador els libres Filosofía y Espacios Sociales, i Intervenciones filosóficas en la sociedad. Va organitzar el I Congreso Español de Filosofía Práctica, i el I Congrés Català de Filosofia Aplicada, dedicat a la Filosofia per a emprenedors. Escriu guions teatrals. A Bubok es pot trobar Il·lògic, i a internet a filomendez.blogia.com es poden llegir alguns dels seus textos.

anna-m-piera-de-la-xarxa

Anna Maria Piera

Directora de l’Escola Municipal de Música/Conservatori Josep Maria Ruera....


Gerent de l’ Orquestra de Cambra de Granollers.
Musicòloga i Gestora cultural.
Llicenciada en Filosofia per la UB i Magister per la UAB ( Musicologia ), amb una tesina sobre la persona i l’obra  del compositor Josep Maria Ruera.
Amb estudis professionals de música i un postgrau al Juniata College of Pennsylvania  ( EEUU ), sota la direcció del professor de Filosofia de la Música i Estètica Ibrok Towers i la pianista Donna Colemann.
Va realitzat els comentaris de diversos concerts, durant quatre edicions, del Festival Internacional de Música de Granollers, i és autora del llibre Josep Maria Ruera i Pinart (1900-1988), editat per DINSIC. Ha redactat, també, els pròlegs de diverses edicions d’obres del mestre Ruera, realitzades per la Casa Editorial de Musica Boileau de Barcelona i, ha col·laborat en l’elaboració del llibret que acompanya el disc amb música del mestre Ruera, editat per Columna Música. Últimament li han estat publicades diverses ponències i articles de divulgació musical, i ha col·laborat amb premsa escrita i oral (El 9 Nou, Revista Musical Catalana, Catalunya Música, Canal 33, ...).
Durant dos anys va treballar amb la Fundació "La Caixa", tot realitzant les tasques de coordinadora del programa Fem Música, amb seu a diversos centres escolars de Barcelona. Aquest lligam amb la Fundació "La Caixa" s’ha mantingut al llarg dels anys, tot col·laborant en diversos projectes i participant en xerrades pre-concerts, exposicions i col·loquis. L’any 2000 va desenvolupar les tasques de comissariat, organitzant l’exposició que el Museu de Granollers va realitzar a l’entorn de la figura del mestre Ruera, i va col·laborar en el disseny i la realització de la pàgina web dedicada al mateix músic.
Ha participat com a ponent en diversos congressos musicològics i d’ educació arreu del nostre país (XIVè Congres de Ciutats Educadores, XIV Jornades sobre Qualitat Educativa...), i ha estat convidada per diverses entitats pedagògiques i culturals (Cercle Musical del Liceu, Generalitat, Diputació, UAB, UCE...), al mateix temps que ha col·laborat en la realització de la Història de la música catalana, valenciana i balear, editada per ed.62.
Ha estat col·laborant en la redacció del document del Segon Pla Estratègic de la ciutat de Granollers, participant en la taula de cultura i educació, al mateix temps que coordinava la Setmana Ruera a Granollers ( una setmana de concerts, xerrades i taules rodones,  dedicada a la figura del mestre Josep M. Ruera que va culminar amb l’audició de l’Obra simfònica “Empúries” dirigida per Antoni Ros Marbà i interpretada per l’ OCGr i l’ ONCA).
Màster en Gestió d’empreses i institucions culturals per l’ UB, actualment  compagina la seva tasca professional (Directora de l’Escola Municipal de Música – Conservatori Josep Maria Ruera de Granollers i Gerent de l’ Orquestra de Cambra de Granollers), amb diversos treballs d’investigació dins l’àmbit musical, i amb la coordinació de dos projectes de ciutat ( enllacemcultura i Projecte Carles Riera – educació, música i ciutat -).

judith-mendez

Judith Méndez

Llicenciada d’Història de l’Art a la Universitat de Barcelona. ...

Màster en estudis avançats en història de l’art per la Universitat de Barcelona. Professora de filosofía per infants a la Biblioteca Marc de Vilalba de Cardedeu. Guia turística tant a ciutats italianes (Florència, Siena, Assís) com a institucions museístiques nacionals: Fundació Joan Miró, Fundació Mapfre, MNAC, Museu Arxiu Tomàs Balvey. En relació a la UPG, ha impartit diferents cursos: Art Egipci, Art gòtic internacional, Art del renaixement italià, entre altres. Organitzadora de diferents sortides culturals tant d’àmbit nacional com europeu. Guanyadora del concurs organitzat per Unique Visitors en col·laboració amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya l’any 2016.

Josep Maria Segura

Nascut a Badalona, el 1964. Trajectòria professional de 35 anys desenvolupada en el sector ...

de les Telecomunicacions i les Tecnologies de la Informació, a Telefónica.
De 1999 a 2011 Gerent responsable del Centre Nacional d'Operació de Sistemes de Transmissió i xarxa de fibra òptica per a Espanya, de Telefónica (ubicat a Barcelona des de 1999).
Des de 2011 Consultor de Projectes d'Automatització d'operació de la xarxa.
Professor col·laborador de l'escola Telefónica, i de l'escola d'excel·lència operativa.
Estudiant de psicologia a la UNED. Complement vocacional a l'activitat professional centrada en l'àrea tecnològica. Algun dia aconseguiré graduar-me.
Alumne de la UPG des de 2018.

Montse Morral

Vaig començar a tocar el piano de ben petita, asseguda a la falda del meu pare,...

i aquest amor per la música que ell em va inculcar m’ha portat per camins professionals diversos, però sempre al voltant d’un mateix objectiu: apropar la música i el seu poder transformador a tothom.
Com a pianista i directora musical de la Companyia Òpera Oberta, he fet arribar l’òpera al públic infantil i familiar, i com a professora i cap d’Estudis de l’EMM i Conservatori de Granollers he participat en la creació de diferents projectes educatius per desenvolupar els talents inherents dels nens i nenes i facilitar la seva expressió emocional i la seva creativitat mitjançant el joc, la improvisació i l’exploració.
En la col·lecció “La Meva Música“ he recollit eines per acompanyar a alumnes i professors en aquest procés. Aquesta experiència i els canvis aconseguits em van portar fer un pas més i formar-me en l’àmbit de la Musicoteràpia.
Després d’anys treballant amb persones amb diversitat funcional, en l’actualitat imparteixo tallers en el Màster de Musicoteràpia de la Universitat de Barcelona i a la Universitat Popular de Granollers, per fomentar l’expressió artística d’un mateix.

antonia

M. Antònia Morató

Nascuda a Barcelona, viu a Granollers des de ben petita. Llicenciada en Ciències Matemàtiques...

especialitat de Matemàtica Aplicada per la Universitat de Barcelona. Catedràtica de Matemàtiques. Actualment jubilada, ha treballat en l'ensenyament públic durant més de 34  anys a l'institut el Sui de Cardedeu. Participa en el projecte de la UPG des del 2015 com a professora de matemàtiques i ajudant a organitzar el concurs de fotografia matemàtica que es celebra anualment durant el segon quadrimestre.

Joaquím Fradera

Nascut a Barcelona, visc a Samalús des de 1984. Mestre a les escoles Talitha, Orlandai ...

i Pompeu Fabra (1970-1982). Professor de filosofia d’institut a Cardedeu (1982-1990), Canovelles (1997-1998) i Sant Celoni (1998-2016), ara jubilat. Llicenciat en Filosofia (1974) i Llicenciat en Dret (1987) a la Universitat de Barcelona. Solfeig i piano al Conservatori de Música del Liceu de Barcelona. Estudis d’alemany al Herder Institut de Dresden i Berlín (estius de 1989 i 1990). Any sabàtic a Hamburg (1992-1993). Aficionat a les muntanyes, curses, viatges i lectures. Diletant: interessat en les neurociències, la biologia evolutiva, la cosmologia, l’antropologia, la història, el dret, la política, les religions, la música i la filosofia en general. Em preocupa i m’ocupa una part del meu temps la situació política general i el procés democràtic cap a una república catalana per a tothom. Sóc el cuiner de la casa. M’he proposat dedicar una primera etapa de la jubilació a conèixer a fons les filosofies de Giordano Bruno, Baruch Spinoza, Arthur Schopenhauer, Nietzsche i Wittgenstein.

Vanesa Jiménez

Granollerina, llicenciada en Història de l'Art a la UAB, museòloga i gestora cultural, he dedicat la meva carrera...

 professional a mediar entre el visitant-observador, l'obra d'art i el seu context històric. Vaig treballar durant sis anys al Museu Abelló de Mollet del Vallès on vaig tenir el privilegi de conèixer grans intel·lectuals i artistes com Arnau Puig (Fundador del grup Dau al Set) i Humberto Rivas (fotògraf). He fet visites a la Pedrera d'Antoni Gaudí, a la Fundació Miró i he fet itineraris explicant la vida i obra de Joan Brossa. També vaig estar uns anys atenent al públic a la Casa Elizalde de Barcelona. Sóc una apassionada de la història i l'art contemporani de la meva ciutat Granollers. Vaig acompanyar durant quatre anys als visitants de la Tèrmica de Roca Umbert i fa tres anys que la Universitat popular em va donar l'oportunitat de fer el curs Claus per entendre l'art actual.

Albert Puig

Doctor en Economia i llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona. ...

Des de 2007, Professor dels Estudis d’Economia i Empresa de la Universitat Oberta de Catalunya i des del 2012, director del Màster Universitari en Anàlisi Econòmica. Entre 1995 i 2007 va ser Professor del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona. Imparteix docència en els àmbits de la Política Econòmica i de Economia Mundial.

nuria-escrig

Núria Escrig

Atleta dels 8 als 21 anys. Des de l’any 98 segueixo formació en dansa lliure Malkovsky,...

i he fet més de 3.000 hores en aquesta disciplina no reglada de formació contínua. Algunes de les meves mestres són Annie Garby, Chris Muhlebach, Vannina Guibert, Pedro Cuesta, Laurence Fauchenneret, Christiane Vion-Delphin, Francine Gartner i Marianne Orhant.
He estudiat Belles Arts a la UB, en l’especialitat d’Imatge i he treballat durant 15 anys en disseny gràfic i comunicació.
Sóc membre activa de l’associació Llavors Orientals, amb seu a Santa Eulàlia de Ronçana, per la defensa del patrimoni agrari, la recuperació, la reproducció i la difusió de llavors de varietats locals i tradicionals. Estudio matemàtiques a la UPG.

Félix Rabal

Molins de Rei, 1960. Llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona. ...

Fèlix Rabal Queixalós  Ha estat professor de filosofia a l’institut Lluís de Requesens de Molins de Rei, a l’institut Antoni Cumella de Granollers, a l’institut Miramar de Viladecans i a l’institut Escola del Treball de Barcelona. És coautor del llibre Petites històries de banquets (Godall edicions 2016).

Carme Exposito

Nascuda a Barcelona i resident al Vallès oriental des de fa 51 anys. Sóc llicenciada en Història Contemporània ...

per la Universitat de Barcelona, Màster en Immigració i Educació Intercultural i Màster en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania. 
He estat membre col·laborador del Grup de Recerca Multiculturalisme i Gènere de la Universitat de Barcelona entre l’any 2004 i 2014. Dins del mateix vaig coordinar la recerca “Estratègies d’adaptació de les dones immigrades d’origen africà a Granollers i municipis de la seva influència”, i he participat en diferents projectes d’investigació que han tingut com a eix conductor la perspectiva de gènere des de diferents àmbits. 
He publicat articles en revistes i llibres d’autoria compartida. 
A nivell professional he desenvolupat les meves competències dins del camp de la formació a persones adultes, el treball en entitats del Tercer Sector i com a tècnica d’immigració i d’Igualtat de gènere en municipis de la província de Barcelona. En l’actualitat treballo a la Diputació de Barcelona com a tècnica de polítiques socials.
A nivell personal m’ha interessat sobretot, conèixer món a través dels viatges amb motxilla i  les qüestions de gènere. He cocreat i participat en associacions de dones i activitats relacionades amb la igualtat entre dones i homes.

Sylvia Rovira

Soprano lírica titulada superior en l’especialitat de cant, formada al Conservatori Superior ...

de Música del Liceu , al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i a la Universitat de Santa Bàrbara a Califòrnia, U.S.A. Doctorant a la Universitat Autònoma de Barcelona en docència musical i treball d’investigació enfocat a la docència del cant. Realitza diferents postgraus i cursos d’interpretació així com el certificat d’Aptitud Pedagògica a la Universitat de Barcelona. Fundadora i presidenta dels Amics de l’Òpera del Vallès Oriental, associació amb la qual promou la difusió de la cultura operística, lírica i liderística mitjançant recitals lírics, conferències, viatges a l’estranger i produccions d’òperes de petit i mitjà format. Va estar responsable de l’àrea de Música a la Fundació Universitària Martí l’Humà de La Garriga vinculada a la Universitat Autònoma de Barcelona, on gestionà diferents esdeveniments musicals dedicats tant a l’espectacle com a la docència de la tècnica de la interpretació musical. En el repertori operístic ha interpretat els rols de Gretel a “Hänsel und Gretel” d’ E. Humperdinck, Primera Dama, Papagena i Pamina de “La Flauta Màgica” de W. A. Mozart, Despina a «Così fan tutte» i , Barbarina de “Le Nozze di Figaro” del mateix compositor, Serpina a “La Serva Padrona” de G. B. Pergolesi i en el gènere del musical, el rol de Christine a una adaptació del “Fantasma de l’Òpera” de Lloyd A. Webber. Actualment es dedica a la música de cambra amb formacions barroques actuant principalment amb els flautistes Claudi Arimany i Eduard Sánchez i al repertori liderístic, interpretant les obres dels compositors més representatius del Romanticisme alemany, i promovent la difusió de la cultura liderística amb la cançó catalana popular i culta com a representació del nostre patrimoni immaterial.

Josep Fernández Margalef

(Granollers, 1983) Llicenciat en Arquitectura per la UPC de Barcelona i Postgrau en instal·lacions efímeres per la UPM de Madrid. ...

 Artista resident a Roca Umbert. Des del 2015 la seva carrera està centrada en projectes que combinen art i arquitectura, explorant els límits més enllà dels dos camps. Ha participat en certàmens artístics d'àmbit local tots ells caracteritzats per les intervencions en l'espai urbà, així com també en d'altres esdeveniments d'àmbit nacional o internacional. A nivell pedagògic ha impartit tallers relacionats amb l'anàlisi i la intervenció a l'espai públic, tant per a públic infantil com per a públic adult.

Lluc Escànez Monferrer

(Granollers, 1983) Llicenciat en Farmàcia per la Universitat de Barcelona. He sigut professor de Formació Professional de la branca sanitària....

 Actualment jubilat. Aficionat a la botànica i a la micologia, he participat en nombrosos actes, xerrades, exposicions micològiques, així com, des de fa més de 10 anys ,en els cursos que organitza  l´Exploratori de la Natura de la Universitat Politècnica, sobre els bolets. Formo part del Grup local del Berguedà de Flora catalana, així com de la Societat Catalana de Micologia.

Josep Sánchez

Llicenciat en Geografia i Història. Mestre jubilat de Primària, especialitat de Música. ...

Tallers d’escacs a Primària i Secundària. Membre de la Coral Polifònica de Granollers. Activista social. Membre de Granollers Vol Acollir.

Meritxell Cruz

Hola, em dic Meri i soc arquitecta nascuda de Granollers. Des que vaig començar la universitat he estat vivint a Barcelona i a Holanda....

Pensava que no tornaria més però amb els anys i la maternitat, vaig canviar d’opinió. Vaig comprar una caseta antiga al carrer Joan Prim i la vaig rehabilitar. Hi vivim des del maig del 2022. Aquesta decisió em va canviar la vida. Entre altres coses vaig tornar a Granollers, però també vaig canviar de feina. Començar de 0 en diuen. Des de llavors he descobert i après moltes coses, entre elles, una manera de construir diferent. Fa un temps estava fent un curs sobre bioconstrucció i la meva filla de 6 anys un dia em va preguntar:
- Mama, què fas al curs aquest que vas cada dimarts?
- Doncs estic aprenent a fer cases més sanes, Mia.
- Però que no les feu ja sanes les cases, mama?
...
- Doncs a vegades ho podríem fer una mica millor, filla.
I per això intento, cada dia, explicar tot allò que estic aprenent.

Carme Ballús Molina

(Granollers, 1955) Llicenciada en Llengua i Literatura Catalanes per la UB i Postgrau en Teoria i Crítica del Teatre per la UAB,...

 he dedicat la major part de la meva vida professional a la docència a l’ Institut A. Cumella de Granollers. Lectora voraç, la lectura ha estat un dels plaers més grans i sostinguts de la meva vida. He començat a escriure ficció passats els 50 anys. He publicat dos reculls de contes per a adults: “Portes endins” i “Amor, deixa’m dormir” i una petita peça teatral, “La noia de l’adoberia”, tots ells amb l’Editorial Alpina. També una novel·la d’autoria conjunta, “L’artefacte”, amb Cossetània Edicions i una altra de pròpia “En nom de les germanes”, amb Editorial Tres. El 2022 he publicat un recull d’articles literaris “Pors de paper i altres articles” amb l’Editorial El Toll. A part, he participat en reculls de contes i microrelats amb d’altres autors. També col·laboro puntualment amb la revista Vallesos, la revista literària Doll de Tinta i El9Nou. He guanyat diversos premis literaris pels meus contes, també per la novel·la d’autoria conjunta. També n’he perdut uns quants, per sort no soc pas l’única que escriu bones històries en aquest país.

Rosa Serra i Sala

Rosa Serra i Sala, vaig néixer a Granollers el 4 de gener de 1956. Estudis de Delineació a l’EMI. ...

Estudis de Delineació a l’EMI. Magisteri a l’Escola Universitària Blanquerna. Llicenciatura de Filologia Catalana a la UB. Doctorat Pedagogia a la UdG amb la especialitat d’Història de l’Educació. Quatre dècades dedicades a la docència en els trams d’infants, joves i adults i universitaris. Des de 2016 em vaig retirar de la professió docent. Durant tres anys vaig dirigir les Aules Universitàries del Vallès Oriental. Des de 2019, quatre anys de Secretària de l’Assemblea Comarcal de Creu Roja 

Obra publicada

ASSAIG

Des de l’Àrea de Pedagogia del Museu de Granollers. 

Canvi i continuïtat de l’ensenyament a Granollers (1867-1994)

L’associacionisme a Granollers.

Treballs d’obtenció del Doctorat

L’ensenyament a Granollers durant la II República 1931-1939

Entre dos focs. Tracta de l’ajuda humanitària dels Quàquers durant la Guerra Civil 1936-1939. Aquesta investigació ha rebut el Premi a la Dignitat 2021 a l’Ateneu de Barcelona.  

Investigació recent

Ponència  per al Simposi Trias 2022: Joan Roura-Parella, quàquer. Camí vers la pau. Publicada en el llibre 20è de la col·lecció “Noms de la filosofia catalana”. Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani. Universitat de Girona.

 

Llibres de literatura Infantil

Contes de llum i de lluna. Il·lustrat per Àuria G. Galceran.

Petit bestiari. Poemari sobre el món natural. Il·lustrat per Montserrat Mas. 

Festes rodones. Poemari nadalenc. 

Una sonrisa maravillosa. Poemari sobre les vacances de l’Elena a Malgrat.

Llibres de literatura per adults

POESIA

BLAN COR. Poemari de haikus. Il·lustrat per Clara Sáez Juste.

Galeria d’absències. Poemari de llum i flors il·lustrat per Mònica Paradís.

RELATS

Luzazul, un cuento para mayores. Un conte enigmàtic entre personatges creuats pel destí.  

El quadern blau marí. Parla de la relació amb els sentits, els elements naturals i la plenitud de viure. 

Una mar de mars. Quadern de viatges.

La merienda. Relats sobre la fascinació per les paraules i un homenatge a Miguel Delibes

NOVEL·LA

El viatge a Berlín. El recorregut d’una família jueva, amb relats cosits per la història.

El paraguas rojo. Novel·la ambientada en la cultura ainu a l’illa de Hokkaido, Japó

Vestida de lluvia. Novel·la sobre l’amor en la maternitat i el dol dels infants.

Atresvidas. Els relats de tres nenes en l’alegria, la joia i la passió de viure.

Un conte de fades. La fascinació per tots els blaus i grisos del cel i del mar. 

Pendents de publicació: 

Cançoner: Com una gota de pluja.

2019 Poemes per al Centenari de l’escola Pereanton

diegovalverde

Diego Valverde

Llicenciat en Història i Diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat de Barcelona. Actualment ...

jubilat; durant més de quaranta anys va exercir la seva carrera professional en l’àmbit de les tecnologies d’informació i les comunicacions aplicades a la gestió d’empreses, activitat que, entre 1993 i 2010, va completar com a professor en el Màster d’Enginyeria del Software organitzat per la Fundació Politècnica en el marc de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Frederic Monmany

Curiós, remeneta, cul inquiet, en continu aprenentatge, sempre dic que vaig néixer l’any en que va morir l’Einstein,...

però malauradament no vaig heretar res de la seva gran intel·ligència.
M’encanta la ciència, la tecnologia i les seves aplicacions, de ben petit quan un aparell s’espatllava no trigava gaire a desmuntar-lo i buscar els seus secrets, la meva feina en el món de les telecomunicacions i de l’ensenyament m’ha permès seguir furgant en la teoria i pràctica de tot allò que ens envolta.
Per sort, la majoria de coses que m’interessen han estat investigades per altres persones abans que jo, i així llegint i estudiant he pogut entendre una miqueta més tot aquest món i llavors quan més o menys ho entenc intentar explicar-ho.

Sebastià Duatis

Dissenyador gràfic per l’escola Massana i llicenciat en història de l’art per la Universitat de Barcelona....

He alternat sempre la meva activitat com a dissenyador professional amb l’ensenyament als departaments de Comunicació Visual de les escoles Massana, Eina i a l’Istituto Europeo di Design de Barcelona.
Tot i que he sigut professor als diferents tallers de disseny, la meva especialitat ha estat la història de la comunicació visual, del disseny o de la il·lustració coordinades amb la història de l'art modern.
He comissariat vàries exposicions com Els cartells de la democràcia i Montjuïc, cent anys de cartells.
Com a dissenyador independent he treballat per a diverses editorials, en identitat corporativa, en campanyes ciutadanes i en museografia i muntatge d'exposicions.

Lluís Torres

Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona....

 Entre d'altres, he fet breus estades als organismes internacionals de l'ONU a Ginebra i al Parlament Europeu d'Estrasburg. Soc periodista i m’acabo de jubilar. Als meus inicis vaig ser corresponsal de diversos diaris catalans i col·laborador de revistes com L'Actualitat Comarcal. També corresponsal de Catalunya Ràdio. Vaig treballar a Ràdio Granollers de 1981 a 1989 com a redactor, cap d'informatius i director. De 1989 fins 2020 he treballat als Serveis Informatius de RTVE a Catalunya com a redactor i editor de informatius en diverses àrees: economía, Barcelona-92, internacional, parlament i esports. Vaig ser redactor especialitzat en informació del FC Barcelona des de 1997 al 2006 tenint l'oportunitat de cobrir la Lliga, la Lliga de Campions i diverses gires mundials. Vaig ser enviat especial per a RTVE l'Europeu de Futbol de Bèlgica  i Holanda del 2000 i vaig formar part del Canal Olímpic (TVE i TV3) dels JJOO de Barcelona 92.
M'incorporo a la UPG per compartir la meva experiència i promoure el debat sobre el moment actual del món comunicatiu. M'agrada viatjar (sobretot a Itàlia), la lectura, la música, l'art, el cinema, els esports. La meva experiència docent és més aviat escassa i espero estar a l'altura.

Anna Farré

Aventurera, viatgera, pelegrina, exploradora del món exterior i interior. Amant dels rituals...

i de les accions simbòliques, perquè em permeten anar més lluny, ser més conscient i pintar de colors la vida de cada dia. Un esperit curiós i inquiet m’ha portat a viatjar a Ecuador, Perú, Índia..., a viure dos anys a Mèxic a la comunitat mixe de Jaltepec de Candayoc, a anar de Colònies amb gent gran, a ser voluntària d’Arrels, a donar classes a la presó de Quatre Camins... jugar a futbol, provar formigues per menjar i camell i armadillo (que no sé com es diu en català)... a estudiar Química, Filosofia, Teologia, un Màster en Museografia i Gestió d’Exposicions i finalment i a arrel d’una crisi personal a realitzar la formació en Teràpia Gestalt. He estat durant molts anys professora de secundària, els primers anys de religió, els darrers de física i química. Actualment em dedico a exercir de terapeuta i a fer cursos, tallers, jocs, accions simbòliques i exposicions.

Agnès Boixader

Mestra per vocació que no ha estudiat Magisteri. Jubilada des del 1 de juliol de 2017....

 Llicenciada en Filosofia y Lletres (Secció història Contemporània) (UAB, 1975). Mestra de Català (UPC, 1982). Doctora en Didàctica de les Ciències Socials (UAB, 2004).
Malgrat haver-me jubilat segueixo considerant-me mestra en actiu, perquè faig voluntariat educatiu, classes a la UPG i perquè sempre que en tinc ocasió o que se’m demana faig cursos, xerrades, assessoraments o acompanyament a qui en tingui necessitat o desig. També procuro escriure sobre educació sempre que puc i valoro en gran manera poder compartir criteris sobre qüestions d’educació amb altres que se sentin educands i educats.

xavierguijarro

Xavier Guijarro

Doctor en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Actualment treballa com a tècnic...

d'investigació en una consultoria dedicada a l'àmbit cultural. Ha realitzat el Màster d’Investigació en Sociologia Aplicada (MISA-UAB) i s’ha especialitzat en l’anàlisi de dades quantitatives. La seva tesi doctoral estudia les "heurístiques de mereixement" (les regles intuitives que utilitzem per decidir si els individus mereixen o no allò que obtenen) com a mecanisme per explicar la manera en què la gent forma les seves opinions respecte la política social (www.tdx.cat/handle/10803/326461). Ha participat i participa activament en diverses entitats granollerines.

Twitter: @xaviergr_
Linkedin: www.linkedin.com/in/xavierguijarro

Paula Baró

Pedagoga UB. Logopedia a ISEP, Institut Superior d'Estudis Psicològics, Teràpia Familiar Sistèmica...

 a l'Hospital de Sant Pau i Tesina.
Vaig obrir un CDIAP concertat amb la Generalitat de Catalunya a Parets del Vallès farà 10 anys. Un Servei Privat de Rehabilitació Infantil i temes de família. Una Asociació de Discapacitats APIPD. He compartit projectes amb altres entitats vinculades a la Discapacitat i a la Infància. Transitòriament vaig treballar a SPOTT (centre de desintoxicació de Drogues), a La Llum, a l' AREP i a un servei del Baix Pallars en l'àmbit del les Malalties Mentals. Tallers d'escriptura creativa i altres activitats de l'àmbit lúdic i la cultura. Em dedico també a escriure una autobiografia amb la supervisió de l'Hospital de Sant Pau, des de la Terapeuta de neurològics i des de la pacient. Apassionada de la construcció personal, a través del món relacional.

Lorena Jiménez

Doctora en Didàctica de les Ciències Socials i el Patrimoni. Professora de llengües i literatures...

a ESO i batxillerat i del Departament de Didàctiques Aplicades a la Universitat de Barcelona. Interessada en la Ciència Cognitiva, la Lingüística i la Filosofia del Llenguatge.

anna-ribalta

Anna Ribalta

Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona, 2001. Pràcticum realitzat ...

en els Mossos d´Esquadra. Màster Teràpia Cognitiu-Social. Psicologia Clínica. Universitat de Barcelona, 2008-2010. Màster en Psicologia Clínica i de la Salut. ISEP (Institut Superior d´Estudis Psicològics), Barcelona 2003-2005.
Experiència clínica:
Consulta Privada. Vilamajor, 2010-2012.
CAP Manso. Barcelona, novembre 2008 – desembre 2010.
Co-terapeuta familiar. Escola Universitària de Teràpia Sistèmica. Hospital Sant Joan de Déu, Barcelona. Febrer 2008-febrer 2009.
Cgo Iluro Psicologia SLP ( ISEP) . Mataró, 2005 – 2006.
Altres:
Educadora a la Fundació Abat Oliva. Barcelona, desembre 2000- maig 2001 i octubre 2001 – maig 2002.
Interessos:
Aficionada a les Arts.
Participo en el Taller d´Escriptura conduït per l´escriptora Rosa M. Pascual (Vilamajor) i en el  Club de Lectura de Teatre amb Quico Viñas (Biblioteca Can Pedrals). 

Assumpció Rodríguez

Llicenciada en Història de l’Art per la UB....

 Professora ajudant a la càtedra d’Arts Escèniques. Dr. Ricard Salvat. UB. Postgrau en  Expresión-Comunicación y lenguajes en la práctica socioeducativa. Creación de Proyectos. Dr. Sebastià Serrano. UB. Màster en Estudis Teatrals per la UAB i l’Institut del Teatre de Barcelona. Professora de Teatre a l’UPG  (Universitat Popular de Granollers). Actualment realitza la Tesi Doctoral a l’UAB.

Miguel Peyró

Doctor en filologia per la Universitat de Sevilla, en la branca de lingüística. ...

 Ha estat professor de les universitats de Sevilla, El Caire i Oslo, i actualment ensenya sobre llengües i cultures d'Àsia Central a Casa Àsia de Barcelona. El seu camp d'estudi és la dimensió cultural de les llengües, com cada llengua és un mapa únic del món i la columna vertebral d'una comunitat. D'origen asturià, viu a Catalunya des de fa uns anys, a Sant Feliu de Codines.