Taller de Teatre
El teatre és un art que implica una sèrie d’habilitats que es poden aplicar a diferents àmbits de la vida, com són la feina, les relacions socials, el desenvolupament personal. Aquest taller té en compte aquesta capacitat transformadora del teatre, sense oblidar l’objectiu principal: transmetre idees i/o fer viure emocions.
Objectius
1. Passar-ho bé fent teatre i descobrir el poder transformador de l’art.
2. Crear un grup sòlid que permeti a cadascun dels membres desenvolupar les seves capacitats al seu ritme, respectant i essent respectat.
3. Descobrir com funciona l’escena i què implica l’art de l’actor.
4. Donar eines per poder transmetre allò que volem.
5. Crear un espectacle on cadascú pugui posar-se a prova i treballar en equip per aconseguir que allò que volem explicar o fer viure arribi a l’espectador.
6. Aprendre a observar i observar-se, a comentar i acceptar comentaris, sempre en positiu i argumentats.
Com ho farem?
Treballem a nivell pràctic, a través de les eines que ens dóna el teatre: exercicis de cohesió de grup, d’autoconeixement, de confiança, de tècnica vocal, d’anàlisi de situacions i conflictes, de dicció, improvisació...
El treball s’organitza segons el tipus de grup, els diferents objectius i interessos, i la
disponibilitat per treballar dels participants. Tenint en compte que l’objectiu principal en el teatre és que el missatge arribi, el grup s’organitza de manera que això sigui possible, escoltant i respectant les individualitats.
Es pot plantejar treballar un text dramàtic, poesia, monòlegs, o contes. Sigui quin sigui el tipus de text escollit, el procés de treball sempre té la una estructura que permet assolir els objectius plantejats anteriorment.
Estructura del treball de creació
Un cop s’ha escollit el tipus d’espectacle que volem crear, el taller s’estructura de tal manera que els alumnes puguin aconseguir els objectius proposats de manera gradual.
I. Treball de taula
Lectura i anàlisi del text a treballar o recerca i tria dels materials sobre els que es treballarà ( textos, imatges, músiques…).
II. Posada en escena
Com que el taller té un objectiu escènic, la segona part del treball aborda el fet teatral, sense abandonar el treball personal. Els participants tenen el repte d’aplicar els aprenentatges que van adquirint per explicar una història.

DIVENDRES

DE 10 A 11.30 H

CTUG. ROCA UMBERT

FORMAT SIMPLE

Presencial

PROFESSORAT

Laura Piqué

INSCRIPCIONS

30 euros

Clica per fer la inscripció

CALENDARI

4, 11, 18, 25 d’octubre
8, 15, 22, 29 de novembre
13, 20 de desembre
10, 17, 24, 31 de gener